Έλεγχος Διαθεσιμότητας:

E.g., 24/02/2024
Άφιξη
Διανυκτερεύσεις
Δωμάτια
Ενήλικες
Παιδιά
  • -

Εξερευνήστε την Αστυπάλαια

Η Αστυπάλαια είναι ένα ξεχωριστό νησί, με μακραίωνη ιστορία και παράδοση. Καθώς το πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι της, ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται τη μοναδικότητα του τόπου. Το ιδιόμορφο σχήμα του νησιού είναι η πρώτη εικόνα που εντυπωσιάζει τους ταξιδιώτες. Στο κέντρο περίπου του νησιού η στεριά στενεύει πάρα πολύ και φαίνεται σα να χωρίζει το νησί σε δύο κομμάτια. Η στενή αυτή λωρίδα γης έχει πλάτος 100 μέτρων και ενώνει τη νοτιοδυτική με τη βορειοανατολική Αστυπάλαια.

Είναι το δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων και το πιο κοντινό στις Κυκλάδες. Απέχει μόλις 23 ναυτικά μίλια από την Ανάφη, κάτι που φαίνεται και στην αρχιτεκτονική δόμηση των οικισμών του νησιού, καθώς συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη νησιωτική αρχιτεκτονική παράδοση των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων με την αρχοντιά της βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής.

Το αποτέλεσμα της μίξης αυτών των στοιχείων αποτυπώνεται στη γοητευτική εικόνα της Χώρας της Αστυπάλαιας. Το ενετικό κάστρο, οι ανεμόμυλοι, οι πολλές εκκλησίες και τα κάτασπρα σπίτια είναι εικόνες αναγνωρίσιμες σε κάθε αιγαιοπελαγίτικο νησί, που πάντα όμως θα μαγεύουν τους Έλληνες και τους ξένους παραθεριστές.

Η Αστυπάλαια προσφέρεται για ήσυχες διακοπές. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να χαρείτε τις καθαρές παραλίες και τους περιπάτους στα γραφικά σοκάκια της πόλης, να απολαύσετε τις ομορφιές του τόπου και τις περιποιήσεις των κατοίκων, μακριά από την πολυκοσμία. Παρ’ όλα αυτά, οι ευκαιρίες για διασκέδαση δε θα σας λείψουν. Στη Χώρα λειτουργούν μπαράκια που ικανοποιούν όλες τις μουσικές προτιμήσεις, ενώ διοργανώνονται ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στον τομέα της διαμονής, τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που λειτουργούν στο νησί ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις κάθε επισκέπτη. Προγραμματίστε τις διακοπές σας στη γοητευτική Αστυπάλαια και ζήστε αξέχαστες ημέρες στον αιγαιοπελαγίτικο παράδεισο!

Αξιοθέατα

Η Παναγιά του κάστρου και ο Άγιος Γεώργιος

Όταν ανεβείτε στο κάστρο των Γκουερίνι, θα βρείτε δύο εκκλησίες.

Το κάστρο του Αγίου Ιωάννη

Το κάστρο του Αγίου Ιωάννη στη νοτιοδυτική ακτή της Αστυπάλαιας

Οι ανεμόμυλοι στη Χώρα

Στην κεντρική πλατεία της Χώρας θα βρείτε τους οκτώ παραδοσιακούς µύλους.

Σπήλαια

Τρία σπήλαια απαράμιλλης ομορφιάς βρίσκονται στην Αστυπάλαια.

Εκκλησίες και μοναστήρια

Εκκλησίες και μοναστήρια

Το βενετσιάνικο κάστρο της Χώρας

Το βενετσιάνικο κάστρο των Quirini, με οικόσημο της οικογένειας.